تجربیات اولین اجرا - ترم پاییز 1394
در ترم پاییز 1394، دویست و بیست و هشت نفر از دوستان خوابگاهی شما تصمیم گرفتند که سبک زندگی خود را عوض کنند و از خوابگاه انصراف دادند و با استفاده از تسهیلات قرض الحسنه اسکان دور و بر دانشگاه خانه رهن /اجاره کردند تا خودشان مدیریت زندگی دانشجویی شان را بدست بگیرند.
گرچه اولین بار بود که چنین مدلی در کشور پیاده می شد و گیر و گورهای اداری بسیاری بر سر راه بود، به لطف خدا خوشبختانه کانون کار و زندگی شریف موفق شد که تعهداتی که نموده بود را دیر یا زود به مرحله ی اجرا در بیاورد. دو تعهد مالی وجود داشت :1- اعطای وام بدون سود، 2-پرداخت کمک هزینه ماهیانه...
1- پرداخت تسهیلات قرض الحسنه: برای پرداخت وام افرادی که با مدل گروهی اقدام کردند، خیلی زود (بین دو تا 18 روز) توانستند وامهایشان را دریافت کنند. اما مدل ضمانت انفرادی پیچیدگی های زیادی دارد و هرچند که کانون با بانک وارد تعامل شد و کمی ضمانت ها را تسهیل نمود اما بازهم برخی از دوستان سه ماه طول کشید که وامشان را دریافت کنند. به همین خاطر برای ترم بعد کانون تصمیم گرفته تا توان محدودش را به هیچ وجه صرف تسهیل ضمانت انفرادی نکند و به دوستان اکیدا پیشنهاد میکنیم که گروه تشکیل بدهند تا کارشان زودتر راه بیفتد و در غیر اینصورت و اگر فرد در مدت کوتاه در نظر گرفته شده برای دریافت وام (3-20 بهمن) نتواند ضمانتش را تکمیل کند کانون هیچ مسئولیتی برای وام دادن به وی را ندارد. ضمانت فردی ممکن است پیچیدگی های پیش بینی نشده ای داشته باشد، مثلا اگر ضامن شما از شهرستانی است که رسالت در آن شعبه ندارد، چک وی مورد قبول نیست و اگر بدهی معوق داشته باشد، تا اینکه این بدهی صاف شود و در سیستم بانک مرکزی پاک شود، ممکن است ده روز طول بکشد.
2-پرداخت یارانه دانشگاه: برای پرداخت یارانه، هم چون فرایندی بود که تاکنون در سیستم اداری دانشگاه انجام نشده بود مدتی طول کشید و حدود 20م دی ماه این ساز و کار اجرایی شد و اولین کمک هزینه به حساب دانشجویان واریز شد.
تا اینجای نوشته بیشتر شبیه یک گزارش مالی بود، اما مهمتر از آن جنبه های رشد اجتماعی این طرح است که انتظار میرود در بلند مدت بسیار پراهمیتتر ازجنبه های مالی آن باشد. برای همین منظور از دانشجویان خواسته ایم که خاطرات و مطالبشان در ارتباط با این طرح را در زیرفصلهای زیر برایمان بفرستند:
1-خاطره شما از زندگی در خانه و مقایسه آن با زندگی در خوابگاه
2-فشارهایی که در این مدت متحمل شدید و جنبه هایی از رشد که به تبع این فشارها بر شما ایجاد شد
3-مدیریت زندگی آسانتر از خوابگاه بود یا سخت تر؟ چه مواردی را پیش بینی نمی کردید اما در خانه رخ داد؟
4-آیا از جامعه و ارتباط با جامعه چیز جدیدی آموختید؟
و .... (هر موضوعی که خودتان تشخیص می دهید برای سایر دوستانی که قصد دارند در آینده از این طرح استفاده کنند مفید است)
جواب دانشجویان که آن را به ایمیل (kkzsharif@gmail.com) ارسال کنند، بتدریج در صفحه تجربیات اولین اجرا بارگزاری خواهدشد.